Tag Archives: Asia

Pembedahan SWEETALIA

rahim

Pembedahan SWEETALIA

[media id=43 width=500 height=400]

Video ini diambil semasa saya sedang menjalani pembedahan di PUSAT RAWATAN KERATON di Sentul Raya…Pembedahan ini adalah untuk membuang ketumbuhan (kanser)yang berada di dalam buah pinggang saya.Untuk pengetahuan semua semasa pembedahan ini dilakukan saya TIDAK di bius dan berada dalam keadaan SEDAR.

Namun saya tidak merasa sebarang kesakitan pun.Pembedahan ini dilakukan tak sampai pun 10 minit dan saya dibenarkan pulang kerumah sejurus selepas pembedahan….Dan lebih menakjubkan selepas 2 jam pembedahan apabila plaster dibuka..tiada sebarang kesan atau parut.

Pembedahan SWEETALIA, Pembedahan SWEETALIA kesihatan, Pembedahan SWEETALIA Video, Pembedahan SWEETALIA video, Pembedahan SWEETALIA malaysia, Senaman Petua Melayu, Pembedahan SWEETALIA gambar, Pembedahan SWEETALIA bf1, Pembedahan SWEETALIA foto,  Kesihatan malaysia, Kesihatan Melayu, Kesihatan melayu, Kesihatan gambar, Kesihatan cerita, Kesihatan pilihan, Kesihatan kl, Kesihatan bf1, Kesihatan video,Kesihatan foto, Kesihatan malaysia, Kesihatan Melayu, Kesihatan Indon, Kesihatan Indonesia, Kesihatan gambar, Kesihatan cerita, Kesihatan pilihan, Kesihatan kl, Kesihatan bf1, Kesihatan foto, Kesihatan Indon, Kesihatan malaysia, Kesihatan web, Kesihatan kosong, Asia, jasmani,pencegahan, Dunia, foto, pembedahan, penjagaan kulit, operasi, penyakit, gejala, medik, gambar, operasi, organik, kolesterol, berat badan, diet, gim, obesiti, petua, lemak, senaman, keguguran, kanser, Nutrisi, gambar,  senaman,  silat, bf1, keraton,  sweetalia,  pembedahan,  rawatan, alternatif

10 Tips Ringkas Kuruskan Badan

10 Tips Ringkas Kuruskan Badan

Mesti ramai di antara anda yang berazam nak kuruskan badan, kan? Tapi, untuk menguruskan badan anda ke tahap ideal, ia bukanlah semudah yang disangka. Anda perlukan komitmen untuk merealisasikannya. Berikan diri anda ruang, masa dan usah cepat berputus asa. Anda pasti boleh!

Kalau anda beriya-iya nak kuruskan badan, sebaik-baiknya usahakannya secara semulajadi. Dengan menggabungkan 2 aspek iaitu pemakanan seimbang dan senaman yang konsisten.

Biarpun hasilnya lambat sedikit, ianya pasti berbaloi.
Justeru, terdapat 10 tips ringkas yang boleh anda amalkan demi mencapai impian tersebut iaitu:

1. Tetapkan matlamat anda untuk mengurangkan berat badan secara perlahan-lahan. Iaitu penurunan dalam lingkungan 0.5kg ke 1kg dalam seminggu.

Biasanya 0.5kg adalah angka yang biasa yang mampu dicapai oleh kebanyakan anda. Tapi jangan terlalu memaksa jika anda tak mencapai sasaran awal. Jika anda dapat kurangkan 0.1kg pun dah bagus untuk permulaan.

2. Sebaiknya, lupakan niat anda untuk mengambil sebarang ubat-ubatan dengan tujuan menurunkan berat badan. Lebih-lebih lagi tanpa mendapat nasihat atau kebenaran doktor plak tu.

Bagi anda yang nak menjaga otot, boleh ambil suplemen seperti Glutamin setiap hari selepas sesi senaman.

3. Ambil makanan dan minuman yang rendah kalori dan mempunyai kandungan nutrien yang tinggi. Kurangkanlah sebanyak 500 kalori sehari untuk tujuan mengurangkan berat badan.

Kurangkan juga pengambilan makanan ataupun minuman yang manis (kandungan gula yang tinggi). Lebihkanlah memakan buah-buahan dan sayur-sayuran segar.

4. Elakkan memakan makanan ringan di antara waktu makan. Sebaliknya, anda boleh gantikan dengan sekeping biskut krim kraker dengan secawan kopi atau teh kurang manis (rendah lemak). Ataupun makan saja buah-buahan sebagai ganti.

5. Banyakkan minum air mineral dan jangan meminum minuman beralkohol.

6. Tetapkan waktu makan anda setiap hari.

Sebagai contoh:
Sarapan di antara jam 7.00 ke 7.30 pagi,
Makan di antara waktu pagi dan tengahari (10.00 – 11.00 pagi),
Makan tengahari (12.30 tengahari – 1.30 petang)
Minum petang (3.30 – 4.00 petang)
Makan malam (6.30 petang – 7.30 malam)

Kemudian, disiplinkan diri anda agar makan pada waktu yang ditetapkan. Jika dicepatkan atau dilambatkan sedikit pun tak mengapa. Ikut keadaan dan kesesuaian anda.

7. Makanlah di ruang makan dan bukannya di depan tv.

8. Biasakan diri menggunakan pinggan yang lebih kecil semasa makan. Tujuannya supaya anda tidak mengambil terlalu banyak atau menambah lauk-pauk yang berlemak atau berkalori tinggi.

9. Penuhkan hari anda dengan melakukan aktiviti tertentu bagi mengelakkan daripada asyik teringatkan makanan.

Sebagai contoh:

Lakukan aktiviti senaman 3 hingga 5 kali seminggu. Lakukan selama 30 minit setiap hari.

Anda juga boleh pecahkan kepada 3 sesi setiap hari. Iaitu 10 minit untuk setiap sesi. Boleh buat 10 minit di waktu pagi, 10 minit pada waktu tengahari dan 10 minit sewaktu petang.

10. Akhir sekali, pastikan anda mendapatkan rehat secukupnya. Contohnya waktu tidur. Tidurlah dalam 6 hingga 8 jam sehari.

Semoga 10 tips kuruskan badan di atas dapat membantu anda kelihatan lebih langsing ataupun mendapatkan berat badan yang ideal.

Tips Kuruskan Badan, Tips Kuruskan Badan kesihatan, Tips Kuruskan Badan Video, Tips Kuruskan Badan video, Tips Kuruskan Badan malaysia,  Tips Kuruskan Badan gambar, Tips Kuruskan Badan bf1, Tips Kuruskan Badan foto, Kesihatan malaysia, Kesihatan Melayu, Kesihatan melayu, Kesihatan gambar, Kesihatan cerita, Kesihatan pilihan, Kesihatan kl, Kesihatan bf1, Kesihatan video,Kesihatan foto, Kesihatan malaysia, Kesihatan Melayu, Kesihatan Indon, Kesihatan Indonesia, Kesihatan gambar, Kesihatan cerita, Kesihatan pilihan, Kesihatan kl, Kesihatan bf1, Kesihatan foto, Kesihatan Indon, Kesihatan malaysia, Kesihatan web, Kesihatan kosong, Asia, jTips Kuruskan Badan ,pencegahan, Dunia, foto,pembedahan, penjagaan kulit, operasi, Tips Kuruskan Badan, gejala, medik, gambar, operasi, organik, kolesterol, berat badan, Tips Kuruskan Badan, gim, obesiti, petua, lemak, senaman, keguguran, kanser, Nutrisi, gambar,  senaman,  silat,

Perawatan Tubuh Langsing Instan Semakin Diminati

4AuILVbxvY

Perawatan Tubuh Langsing Instan Semakin Diminati

MEMILIKI tubuh ideal bak artis Hollywood adalah impian setiap orang. Namun, hal ini tidak selalu mudah diwujudkan karena pertambahan usia, berat badan berlebih, ukuran tubuh yang kurang proporsional, timbunan lemak, dan kekenduran kulit, bisa menjadi penghalangnya.

“Maka itu, harus ada perawatan untuk menjaga bentuk tubuh yang ideal. Dan hal itu sudah banyak menarik minat masyarakat sehingga berbagai perawatan tubuh muncul,” ungkap Director of Sales & Marketing Miracle Aesthetic Clinic Hengky Setiawan.

Namun diakuinya, saat ini mulai bermunculan permintaan untuk melakukan pembentukan tubuh secara instan, tapi nyaman dan tanpa efek samping. Karena itu, Miracle menanggapi permintaan pasar dengan menghadirkan dua perawatan baru, yaitu Miracle Countouring Body Treatment (MCBT) dan Miracle Reshaping Body Treatment (MRBT).

Corporate Madical Development Manager Miracle Aesthetic Clinic Dr Fifin Marini menyatakan, kedua perawatan adalah tindakan yang cukup aman, tanpa pembedahan, dan tidak memerlukan pemulihan serta pembiusan seperti operasi sedot lemak.

MCBT menggunakan bipolar radiofrequensy, energi cahaya infra merah, vacuum, serta pemijatan secara mekanis. Sementara pada MRBT digunakan gelombang ultra atau ultrasonik yang diubah menjadi kekuatan mekanik yang akan menghancurkan  lemak di bawah kulit.

“Dari keduanya akan terjadi peluruhan lemak yang akan menuju limfa dan dibuang keluar tubuh secara alami melalui air seni dan keringat,” katanya. Karena tanpa pembedahan, treatment ini diyakini aman dan nyaman bagi konsumen maupun tenaga medis yang menangani.

Selain bentuk tubuh, perawatan ini juga mampu membuat penampilan kulit menjadi halus dan kencang. Dr Fifin menyatakan, kombinasi teknologi yang ada tidak hanya membentuk tubuh, tapi juga mengencangkan kulit kendur dan menghilangkan selulit pada area perut, pantat, dan lengan.

Perawatan Tubuh, Perawatan Tubuh  kesihatan, Perawatan Tubuh  Video, Perawatan Tubuh  video, Perawatan Tubuh  malaysia, Senaman Petua Melayu, Perawatan Tubuh  gambar, Perawatan Tubuh  bf1, Perawatan Tubuh  foto, Kesihatan malaysia, Kesihatan Melayu, Kesihatan melayu, Kesihatan gambar, Kesihatan cerita, Kesihatan pilihan, Kesihatan kl, Kesihatan bf1, Kesihatan video,Kesihatan foto, Kesihatan malaysia, Kesihatan Melayu, Kesihatan Indon, Kesihatan Indonesia, Kesihatan gambar, Kesihatan cerita, Kesihatan pilihan, Kesihatan kl, Kesihatan bf1, Kesihatan foto, Kesihatan Indon, Kesihatan malaysia, Kesihatan web, Kesihatan kosong, Asia, jasmani,pencegahan, Dunia, foto,pembedahan, penjagaan kulit, operasi, Perawatan Tubuh , gejala, medik, gambar, operasi, organik, kolesterol, berat badan, Perawatan Tubuh , gim, obesiti, petua, lemak, senaman, keguguran, kanser, Nutrisi, gambar,  senaman,  silat, bf1,