Tag Archives: bf1

Cara Atasi Masalah Bau Mulut

Cara Atasi Masalah Bau Mulut

Bau mulut yang kurang enak akan mengundang rasa tak selesa di kalangan rakan-rakan ataupun pasangan anda. Bila anda mula bercakap jer, mereka akan duduk jauh sikit.

Langkah pertama yang perlu anda buat adalah berjumpalah doktor untuk pemeriksaan gigi anda. Sebab gigi yang berlubang atau rosak boleh menjadi penyebab mulut berbau ni.

Sekiranya gigi anda sihat, namun mulut masih gak berbau; anda boleh cuba 3 petua yang berlainan di bawah ni.

1. Mengunyah setangkai bunga cengkih tiap-tiap hari.

2. Jika anda nak berkumur, gunakan air garam.

Biasanya kalau lepas makan tu, bolehlah anda berkumur dengan air garam.

3. Anda boleh kunyah sedikit beras yang telah dibersihkan dahulu.

Begitulah petua-petua ringkas yang boleh anda cuba. Sebaliknya, jika ada di antara ahli keluarga atau rakan anda yang mengalami masalah mulut berbau, syorkan kat mereka mana-mana kaedah di atas. Mereka pasti berterima kasih nanti.

Bau Mulut, Bau Mulut kesihatan, Bau Mulut Video, Bau Mulut video, Bau Mulut malaysia, Senaman Petua Melayu, Bau Mulut gambar, Bau Mulut bf1, Bau Mulut foto, Kesihatan malaysia, Kesihatan Melayu, Kesihatan melayu, Kesihatan gambar, Kesihatan cerita, Kesihatan pilihan, Kesihatan kl, Kesihatan bf1, Kesihatan video,Kesihatan foto, Kesihatan malaysia, Kesihatan Melayu, Kesihatan Indon, Kesihatan Indonesia, Kesihatan gambar, Kesihatan cerita, Kesihatan pilihan, Kesihatan kl, Kesihatan bf1, Kesihatan foto, Kesihatan Indon, Kesihatan malaysia, Kesihatan web, Kesihatan kosong, Asia, jBau Mulutni,pencegahan, Dunia, foto,pembedahan, penjagaan kulit, operasi, Bau Mulut, gejala, medik, gambar, operasi, organik, kolesterol, berat badan, Bau Mulut, gim, obesiti, petua, lemak, senaman, keguguran, kanser, Nutrisi, gambar,  senaman,  silat, bf1,

Pemuliharaan Payudara

lady_rose

Pemuliharaan Payudara

[media id=31 width=500 height=400]

Payudara adalah organ tubuh bagian atas dada dari spesies mamalia berjenis kelamin betina, termasuk manusia.

Payudara setiap wanita telah ditetapkan saiznya yang telah ditentukan mengikut penentuan genetik, tetapi kebanyakan daripada kita kehilangan potensi mendapatkan payudara yang sewajarnya semasa remaja. Beberapa faktor boleh memberikan kesan terhadap tahap hormon semasa payu dara sedang membesar. Ini termasuk pemakanan yang tidak betul, vitamin atau garam galian yang tidak mencukupi, menghadapi tekanan dan terlalu banyak atau pun terlalu kurang melakukan senaman. Terdapat kemungkinan yang amat besar yang payu dara anda tidak berpeluang untuk membesar kepada saiz yang sepatutnya.

Pemuliharaan Payudara , Pemuliharaan Payudara  kesihatan, Pemuliharaan Payudara  Video, Pemuliharaan Payudara  video, Pemuliharaan Payudara  malaysia, Senaman Petua Melayu, Pemuliharaan Payudara  gambar, Pemuliharaan Payudara  bf1, Pemuliharaan Payudara  foto,  Kesihatan malaysia, Kesihatan Melayu, Kesihatan melayu, Kesihatan gambar, Kesihatan cerita, Kesihatan pilihan, Kesihatan kl, Kesihatan bf1, Kesihatan video,Kesihatan foto, Kesihatan malaysia, Kesihatan Melayu, Kesihatan Indon, Kesihatan Indonesia, Kesihatan gambar, Kesihatan cerita, Kesihatan pilihan, Kesihatan kl, Kesihatan bf1, Kesihatan foto, Kesihatan Indon, Kesihatan malaysia, Kesihatan web, Kesihatan kosong, Asia, jasmani,pencegahan, Dunia, foto, pembedahan, penjagaan kulit, operasi, penyakit, gejala, medik, gambar, operasi, organik, kolesterol, berat badan, diet, gim, obesiti, petua, lemak, senaman, keguguran, kanser, Nutrisi, gambar,  senaman,  silat, bf1, Pemuliharaan, Payudara

Yuk, Kenali Gejala Stres Anda!

xnXiaw1oGp

Yuk, Kenali Gejala Stres Anda!

STRES telah menjadi bagian kehidupan sehari-hari. Dapat menyerang siapa, kapan dan di mana saja. Pemicunya beragam, mulai dari kemacetan lalu lintas, pekerjaan menumpuk, masalah dalam keluarga, dan keuangan.

Selama ini, stres identik dengan kondisi negatif. Namun, tak selamanya stigma tersebut melekat. Stres sendiri sebenarnya bukanlah penyakit, tetapi merupakan respons tubuh dan pikiran terhadap tekanan (stressor). Stres adalah suatu kondisi ketika keadaan tubuh terganggu karena tekanan psikologis.

Namun, stres tingkat ringan malah bermanfaat bagi tubuh. Jangan langsung mengernyitkan dahi. Sebab dalam batas tertentu stres dapat meningkatkan fungsi fisik dan mental.

“Stres ringan dapat meningkatkan vitalitas dan membantu memfokuskan perhatian dalam beraktivitas,” jelas Donald R Rhodes Jr MD, Medical Director Departement of Community Health National Naval Medical Center.

Gejala seseorang mengalami stres pada dasarnya dapat dibagi dalam tiga kategori yakni berdasarkan fisik, psikologis, dan perilaku.

Ciri yang berhubungan dengan fisik misalnya sakit di bagian kepala, perut dan belakang badan, gangguan pencernaan, tangan berkeringat, bahu atau leher tegang, serta jantung berdegup kencang. Sedangkan ciri yang berhubungan dengan perilaku ditandai dengan insomnia, cepat lelah, nafsu makan berubah, cepat marah, cepat resah, ataupun sedih tanpa sebab yang jelas.

Stres, Stres kesihatan, Stres Video, Stres video, Stres malaysia, Senaman Petua Melayu, Stres gambar, Stres bf1, Stres foto, Kesihatan malaysia, Kesihatan Melayu, Kesihatan melayu, Kesihatan gambar, Kesihatan cerita, Kesihatan pilihan, Kesihatan kl, Kesihatan bf1, Kesihatan video,Kesihatan foto, Kesihatan malaysia, Kesihatan Melayu, Kesihatan Indon, Kesihatan Indonesia, Kesihatan gambar, Kesihatan cerita, Kesihatan pilihan, Kesihatan kl, Kesihatan bf1, Kesihatan foto, Kesihatan Indon, Kesihatan malaysia, Kesihatan web, Kesihatan kosong, Asia, jasmani,pencegahan, Dunia, foto,pembedahan, penjagaan kulit, operasi, Stres, gejala, medik, gambar, operasi, organik, kolesterol, berat badan, Stres, gim, obesiti, petua, lemak, senaman, keguguran, kanser, Nutrisi, gambar,  senaman,  silat, bf1,